torsdag 14 februari 2013

Kärlek, hur fan gör man? av Bob Hansson

Idag är det "Alla hjärtans dag", då passar väl en bok om kärlek bra?!
Bob Hansson ger sig ut i Sverige och interljuvar (jodå han stavar så!) "de som vet" hur fan man gör i kärlek, eller rättare sagt tycker han att kärleken är enkel, men tvåsamheten svår.
12 personer (bla KG Hammar, Stefan Sundström, Emma Hamberg, Jakob Samuelsson, Pernilla Glaser) är med och tycker till och det blir ganska olika uttalanden, varvat med Bobs tankar, dikter och ordförklaringar (som är helt mästerliga).
Det blir en ljuvlig bok, en bok om svåra saker som ändå inger hopp. Våga prova, våga tappa fotfästet, våga behöva och våga älska!!
Detta är en bok full av värme och mycket tankeväckande. Det blir både "hmmm"... och "just det"! under resans gång. Det här är också en bok jag önskar att ALLA skulle läsa, jag är fullkomligt övertygad om att kärleken och tvåsamheten skulle bli så mycket enklare då, och kanske skulle Sverige inte toppa listan över ensamhushåll längre.......?!
Intervjun med Jakob Samuelsson (från The Poodles) blev min personliga favorit. Han har väldigt många bra tankar om kärlek, som de flesta av oss behöver lite påminnelser om!
Avslutar därför med ett citat från Jakob, "You could either be miserable or happy, the work is the same, the choice is yours"
Var rädda om varandra där ute!
 

Inga kommentarer: