söndag 20 januari 2013

Boktips: Rachel Caines Döda flickors dans


 Döda flickors dans av Rachel Caine är fortsättningen på Glashuset, som jag tidigare tipsat om här.  Man behöver läsa den första boken för att få ut mest av Döda flickors dans, berättelsen tar nämligen direkt vid där den första boken slutade. I Döda flickors dans är den fortsatta kampen mot vampyrerna, eller egentligen kampen för att över huvud taget överleva, det som står högst på agendan. Men Claire och hennes vänner Eve och Shane måste dessutom tampas med Shanes pappa och hans knuttegäng som plötsligt dyker upp och gör det till sin livsuppgift att förinta vampyrerna i staden Morganville. Och även om det låter som om det skulle jämna ut oddsen för Claire och hennes vänner mot vampyrerna så visar det sig vara mycket mer komplicerat än så.
     Men det är inte bara slagsmål och frågan om att dödas eller inte dödas i dessa böcker, det finns även kärlekshistorier och vanliga tonårsnojjor på menyn, så jag tror att böckerna kan falla många i smaken!

Den tredje boken i serien om vampyrerna i Morganville heter Midnattsgränden och är i skrivande stund beställd till biblioteket, så titta gärna i vår bibliotekskatalog så ser du om böckerna finns inne!

Inga kommentarer: