lördag 2 juni 2012

Vildhäxa

Övernaturliga varelser och fenomen är något som kommit igen flera gånger i vårens bokfika med åk 4 på Säters bibliotek. Flera av deltagarna, inklusive mig själv, gillar fantasy och berättelser med magiska/övernaturliga inslag väldigt mycket, och något som vi pratat om ett par gånger är häxor. Därför tänkte jag i dag tipsa om Eldprovet i serien Vildhäxa av Lene Kaaberbøl.
      Eldprovet handlar om Clara som bor ensam med sin mamma. Efter att ha blivit riven av en enorm katt och därefter insjuknat i feber får Clara veta att hon dessutom har en moster, som hon nu måste bo hos på grund av sin sjukdom. Det finns en massa saker som Claras mamma inte berättat för Clara, av den enkla anledningen att hon inte vill tro att de ska hända hennes dotter. Men sjukdomen och händelserna kring den mystiska katten gör att Claras mamma tvingas inse att det är dags att berätta sanningen om vem moster Isa egentligen är, en vildhäxa, och att Clara också är på väg att bli det.
     Claras upptäckt om att hon är en vildhäxa leder till en massa magiska och farliga händelser, så nu ser jag fram emot att fortsätta på serien med boken Viridians blod.

I vår bibliotekskatalog ser du om böckerna finns inne.

Inga kommentarer: