onsdag 13 juni 2012

Överklassliv!

Jag gillar verkligen att läsa romaner som skildrar överklassens liv och leverne.
I Josefin Ahlströms roman I niqab på Stureplan får vi följa paret Mia och Christoffer. Familjen med mycket gott ställt hamnar i en svår knipa, som familjefadern Christoffer genom en rad lögner försöker ta sig ur. Det hela eskalerar och resultatet låter inte vänta på sig, då allting blir ännu mer komplicerat när han tar en del dåliga beslut i sitt något stressade tillstånd. Frun Mia blir till slut i desperat behov av att förstå vad som händer och vill förstå hur alla lögner hänger ihop. Hon tar därför till de åtgärder hon finner nödvändiga för att få information om mannens förehavanden.
En riktigt snaskig och spännande relationsroman med ingredienser som sex, ensamhet, svartsjuka, karriär, hemmafruaktiviteter och prostitution.


Den perfekta fasaden skildas också i Claes De Faires roman Alla lyckliga familjer liknar varandra. Samma tema om överklass, relation som går åt skogen och hur man tar till alla medel för att behålla bilden av den vackra framgångsrika familjen vid liv finns i den här romanen.

Båda böckerna passar utmärkt att läsa om man som jag gillar relationsromaner och passar perfekt i sommartider! Jag tycker om att läsa böcker där man får en förståelse för att problem finns i alla samhällsklasser, i såväl de fattigas som i de välbärgades liv.Men om du är en person som gillar överklassen och vill ha den fina bilden kvar av aristokratin så föreslår jag att du lånar den fantastiska boken om Kronprinsessan Victoria och hennes liv från sin artonårsdag. Victoria – prinsessa och mamma skriven av Expressens hovreporter Johan T. Lindwall.

Titta i katalogen och se om böckerna finns inne!

Inga kommentarer: