torsdag 3 maj 2012

Kryddor bland bladen

Ett lexikon som det doftar gott om är Kryddlexikon - världens alla kryddor från A till Ö av Kari Vetlesen. Eller ja det doftar väl inte om sidorna på riktigt, men jag tycker mig nästa känna alla spännande dofter när jag bläddrar bland världens starkaste chili, garam masala och äppelmynta.
Boken inleds med ett kort avsnitt med kryddhistoria och råd om förvaring, därefter följer en kavalkad av kryddor på mer än 450 sidor. Många kryddor känner jag igen eller kan hitta i någon butik här i Sverige, men det finns också kryddor som är mycket exotiska för mig och som kan användas lokalt någonstans i världen. Oavsett om jag kan få tag på kryddorna eller inte tycker jag det är spännande att läsa om användningsområden, smaker och historia om kryddorna.

Låna den här boken om du vill bli inspirerad till spännande matlagning som tar smaklökarna med på en resa runt jorden.

Titta i bibliotekskatalogen om boken finns inne.

Inga kommentarer: