måndag 7 maj 2012

Filmtips!

Rachel getting married handlar om Kym som får permission från ett behandlingshem, där hon sitter för sitt långvariga drogmissbruk, för att vara med på sin systers bröllop. Väl hemma dröjer det inte länge innan spänningarna som finns mellan familjemedlemmarna börjar ge sig till känna och trots att det nu är Kyms syster Rachel som ska stå i fokus med sitt bröllop så är det Kym allt kretsar kring. Konsekvenserna hennes missbruk fört med sig har gett långvariga sår hos familjen, men trots allt det hemska så finns det ljusglimtar också.

Försoning är också ett familjedrama med ett stort svek i förgrunden. Här är det lillasystern i en väldigt rik och fin familj som ser något hon inte är menad att se mellan sin storasyster Cecilia och deras barndomsvän Robbie. Briony, lillasystern, drar genast förhastade och helt felaktiga slutsatser som får katastrofala följder, främst för Robbie och Cecilia, men även de andra familjemedlemmarna, och det beror till stor del på Brionys enorma fantasi. En fantasiförmåga som följer Briony genom alla år och till slut får henne att försöka sona sitt brott på ett ganska fint sätt.
     Den här filmen är gjord efter Ian McEwans bok Försoning, så vill du både se och läsa går det väldigt bra eftersom vi har både filmen och boken!

I vår bibliotekskatalog ser du om titlarna finns inne.

Inga kommentarer: