lördag 12 maj 2012

Blomsterspråket

Blomsterspåket av Vanessa Diffenbaugh såg så inbjudande ut tyckte jag så den fick snabbt följa med mig hem och jag blev inte besviken.
Victoria Jones är en ung kvinna som under sin uppväxt har skickats runt bland fosterföräldrar och grupphem för ungdomar. Hela hennes uppväxt har hon setts som ett hopplöst fall. Nu är hon myndig och ska klara sig själv, utan arbete eller någonstans att bo, allt hon äger får plats i en ryggsäck. Det viktigaste hon har är dock sin kunskap och känsla för växter. Hon får jobb i en blomsteraffär och vi får lära oss mer om blomsterspråket och dess betydelse.

Boken växlar mellan Victoria idag och hennes barndom, det gör att jag får större förståelse för henne genom hela boken. Vad hände egentligen henne som barn och varför kunde hon inte stanna hos den enda som varit som en förälder för henne? Bokens berättelse är ofta mörk men det finns ljusglimtar och kärlek för Victoria och hon törs kanske själv ge kärlek till slut också...

Längst bak i boken finns Victorias blomsterlexikon, så ge dig ut och hitta sommarens blommor tillsammans med lexikonet och förmedla vad du känner.


Titta i bibliotekskatalogen om boken finns inne.

Inga kommentarer: