måndag 9 april 2012

Resten får du ta reda på själv

Resten får du ta reda på själv är en ungdomsbok av Lauren Oliver som
lika gärna kan läsas av vuxna. Livet leker för Samantha, som tillsammans med sina tre bästa vänner är det coolaste gänget på skolan. Som sista-årselever har de massor med fördelar och de bryr sig inte om ifall de trampar någon på tårna heller. De gör som de vill och hackar gärna på andra elever om de får lust till det.
Det är den 12 februari och på skolan firas att det snart är Alla hjärtans dag med att eleverna ger rosor till varandra. Den som får flest rosor är populärast och det brukar vara Samanthas bästa vän Lindsey.
På kvällen är det en minst sagt blöt fest hos Kent, en kille som Samantha var vän med när hon var liten, men som nu räknas till töntarna. På väg hem från festen är det den berusade Lindsey som kör och de råkar ut för en trafikolycka. Samantha dör, men vaknar av väckarklockan och då är det den 12 februari igen och dagen börjar likadant som dagen innan.
Hon får chansen att handla annorlunda och hon provar olika sätt, för hon vaknar faktiskt upp till den 12 februari sju gånger! Hon lär sig mycket om både sig själv och sina vänner och försöker ställa saker och ting till rätta.
Det är spännande och tankeväckande. Det nog bäst att göra saker rätt från början, för jag tror inte att man som Samantha kan räkna med att få en ny chans.
Det är klart att man kommer att tänka på filmen Måndag hela veckan och det gör faktiskt även Samantha.
Filmrättigheterna till den här boken är sålda och det blir säkert en jättebra film, men vänta inte på den utan läs boken istället!

Titta i katalogen och se om boken finns inne!

Inga kommentarer: