tisdag 3 april 2012

Påskpyssel

Påsken är en högtid då jag tycker det är roligt att pyssla, inte alltid just påskpyssel utan kanske mer vårpyssel. När jag vill hitta inspiration tar jag en tur till hyllorna med de kryptiska namnen P.09 (många pysselböcker) och Qca (mat och dryck). Därför vill jag så klart tipsa om ett par sådana böcker.

Vårglädje av Miriam Nilsen Morken (som du hittar på P.09) är ett självklart kort för att bli inspirerad till vårpyssel. Varför inte ge bort en liten fågleholk på pinne som du gjort själv? Eller fixa Äggvärmarkycklingar för att hålla frukostäggen varma? Vill du vara ute i god tid kan du också fixa tillbehör till en mysig picknick på stranden.


 
Andra böcker på temat är Pyssel de luxe av Josefin Ekman, Pyssla hela året av Malin Larsson och Naturligt vackert av Kari Renberg. Vill du hitta mängder av pyssel som du kan göra tillsammans med barnen hittar du det här också, som Pyssla tillsammans Ingela Jonasson.


En favorit på Qca är Bordsdekorationer av Tone Rörseth, där du hittar små och stora tips på dekorationer till bordet eller var du vill. Ska du ha det festligt hemma till helgen kan jag också rekommendera Fixa festen - proffsens bästa tips för en lyckad fest, eller Kalas - från dop till disco av Charlotte Sifvert.Fredagsmys av Emma Hamberg och Anette Rosvall fick jag själv i present av min syster och vet att det går alldeles utmärkt att bli inspirerad av den andra dagar är just fredagar. Du hittar här recept på teman som Fullt fredags-ös, Grill-mys eller Barntillåtet. Vad sägs om Ananasparty till påsk? Fyll en halv ananas med en härlig röra av stekt ris med smarriga kamrater som kyckling, vitlök och cashewnötter.

Titta i Bibliotekskatalogen om böckerna finns inne.

Inga kommentarer: