fredag 6 april 2012

Gengångare tar mig runt kvarteret...

Det är inte ofta jag läser deckare, men nu måste jag tipsa om en ny deckare av en rutinerad deckarförfattare. Gengångare av Jo Nesbø är en sån där bok som gör att jag vill ta ett extra varv runt kvarteret, jag lyssnar alltså på boken i bilen och vill inte sluta lyssna när jag ska gå ur bilen.

Jag tycker om alla hans deckare om polisen Harry Hole, eller som det är i just den här boken före detta polisen Harry Hole. Boken startar med att Harry återvänder till Oslo från Hongkong, för att ta reda på vad som faktiskt hänt i ett i princip redan uppklarat drogrelaterat mord. Varför han skulle komma tillbaka till kalla Norge för det förstår man då, Oleg, sonen till hans stora kärlek Rakel har råkat i knipa.

Oslo och Norge översköljs av den nya drogen fiolin som drar ner mängder av människor i beroendet. Vem är det som liggar bakom det egentligen, alla hör talas om Dubai, men vem är det? Harry är rätt person för att kunna ta reda på det, han är envis som synden och har inte tillräckligt med självbevarelsedrift för att hålla sig borta.

Jag är precis i slutet på boken, så ser ni någon som tar ett extra varv med bilen i helgen så vet ni vem det är...

Titta i bibliotekskatalogen om boken eller ljudboken finns inne, eller reservera den.

Inga kommentarer: