måndag 2 april 2012

Bilderböcker …

… var det länge sedan vi tipsade om här på bloggen, så därför kommer nu tips på två väldigt roliga och bra böcker!

Det första är Martin Widmarks Sjörövar-Rakel och Kapten Snorfinger, illustrerad av Britt Sternehäll, som handlar om snorkråkor, kalsonger i masten, en planka med trampolinegenskaper och självklart också fruktansvärda, men ack så finurliga, pirater. I ena stunden är man på lekplatsen och i nästa ute på det vilda havet bland både fiender och vänner. Rekommenderas varmt för alla som gillar sjörövare och bus!

Det andra tipset är Monsterpest, av Kalle Güettler och Rakel Helmsdal. Om man varit sjuk så vet man att det, förutom att vara ganska jobbigt, också kan vara ganska tråkigt. Så tråkigt att man bara måste gnälla lite extra, fastän man egentligen får saker som man tycker om. Precis så är det i alla fall för Stora Monstret när han har monsterpest. Det hjälper inte vad Lilla Monstret än gör, nog måste Stora Monstret bara få klaga lite nu när han är så sjuk.
     Jättehärliga bilder och en historia att le tillsammans åt!

Titta i vår bibliotekskatalog för att se om böckerna finns inne, annars är det bara att komma till bibblan för vi har jättemycket bra bilderböcker!

Inga kommentarer: