onsdag 21 mars 2012

Myrrdin, Merlin och Arthur

Myrddin, av Claes Reimerthi, handlar om trollkarlen Merlin, berättelsen om kung Arthur, och ett mystiskt och beryktat torn som sägs vara trollkarlens gravplats. Men än mer så handlar den om två pojkar i en liten by i England och vad som är deras roll i historien om hur världens mäktigaste trollkarl väcks till liv igen, fast nu under andra världskrigets fasor.
     Arthur skickas av sin mamma till den lilla byn Ravenscar för att bo hos sin morbror på en stor internatskola. Det här är tiden då tyskarna hotar att invadera England, men Arthurs mamma vill ändå stanna kvar i London för att vara behjälplig för stadens invånare, samtidigt som hon vill att hennes son ska befinna sig i säkerhet.
     Dessvärre så händer det både det ena och det andra som är allt annat än att befinna sig i trygghet; Arthur och hans nyfunne vän Ben jagas av väldigt speciella spöken om natten, en mystisk dimma för pojkarna till svunna tider där de kastas i fängelse och tvingas vara soldater, invånare i byn mördas, och allt detta beror på Ravenscars mystiska torn Cair Myrrdin och dess hemligheter.
      Kort sagt: Historia, fantasy, vänskap och magiska berättelser och myter vävs samman i en bok som i alla fall jag kommer att tänka på länge!

I vår bibliotekskatalog ser du om boken finns inne.

Inga kommentarer: