torsdag 1 mars 2012

Maja Grå och Döden på en blek häst

Amanda Hellbergs Döden på en blek häst fångade mig totalt under några dagar i februari. Huvudpersonen Maja Grå flyttar till Oxford för en konstutbildning på universitetet. I samband med flytten blir hon kallad till polisen då hennes mamma, som varit försvunnen sedan Maja var liten, har hittats brutalt mördad i Brighton. Att mamman levt ett liv som prostituerad i England är bara en av hemligheterna som nystas fram för Maja, snart börjar mystiska budskap om att ”fienden finns mitt ibland oss” dyka upp och Maja känner så väl igen mammans ord när hon ser dem. Men vad är det som Majas döda mamma vill berätta egentligen?
     På universitetet viskas det också om en historia om flera unga kvinnor som dog under mystiska omständigheter för flera år sedan. Eftersom det aldrig blev klart varför de unga kvinnorna dog lever historien kvar som en legend och Maja finner sig själv snart i mitten av ett händelseförlopp som i alla fall får mig att försöka läsa lite snabbare; det är nämligen väldigt spännande!

Snart kommer också Amanda Hellbergs första ungdomsbok, Jag väntar under mossan, och även den beskrivs som väldigt spännande med övernaturliga inslag – jag längtar tills den kommer!

I vår bibliotekskatalog ser du om Döden på en blek häst finns inne, om inte kan man också låna den som e-bok.

Inga kommentarer: