tisdag 21 februari 2012

Kallt, kusligt och bra

Kiruna, 1910-tal, iskall vinter och Sigge hittar sin far död på isen, han har frusit ihjäl. Sigge, hans syster och styvmor får till slut in fadern i stugan där de bor och systern och styvmodern beger sig iväg för att hämta hjälp. Sigge blir ensam med sin fars döda kropp när det plötsligt knackar på dörren och en främling kliver in. En främling som berättar att han förföljt fadern i flera, flera år, ända från USA, utan att någon annan i familjen har vetat om det eller vetat varför främlingen förföljt dem.
     Så börjar Marcus Sedgwicks Revolvern, en iskall berättelse om Sigges far och varför han lärde sina barn att uppskatta skönheten i en revolver, om guldrushen och framförallt, om hämndbegär och vad som är det rätta att göra i livet för att man ska kunna leva med sig själv.
     Jag läste den här boken i helgen, i ett enda svep, för den är inte lång. Men den berättar en historia så full av tankeväckande händelser och personer att det känns som om jag umgåtts med dem mycket längre än den stund det tog för mig att läsa klart boken. Kort sagt, en väldigt bra bok!
       
I vår bibliotekskatalog ser du om boken finns inne.

Inga kommentarer: