tisdag 10 januari 2012

Filmtips!

Oskuldens tid
På ett flickinternat någonstans i England lär den vackra och spännande lärarinnan Miss G ut till sina elever att det enda som egentligen spelar roll i livet är begär. Att vilja någonting så mycket att inget annat spelar någon roll och att hålla äktheten genomgående i allt. Hon förför med magiska berättelser om sitt fascinerande liv och flickorna runt omkring henne hänförs och gör till slut allt för att få hennes uppmärksamhet och tycke.
     Så kommer Fiamma, en spansk tjej med en historia som åtminstone inte till en början verkar lika nedslående som de andra tjejernas, och förändrar allt. Hon blir inte lika hänförd av Miss G och snart är det Fiamma som lyfter allt till ytan och smärtsamt visar vem Miss G egentligen är.
      Gåtfullt beskrivet filmtips? Nåväl, den bästa medicinen mot att undra är att helt enkelt se filmen, för sevärd är den!

De glömda själarnas ö
Lulu tvingas med sin lillebror att flytta till en liten by någonstans i Danmark tillsammans med deras mamma när föräldrarna skiljt sig. Det som håller tristessen borta är Lulus intresse för det övernaturliga. En kväll tar hon fram sitt ouija-bräde och ber om att något eller någon ska visa sig, vad som helst, bara något händer i den lilla byn.
       På natten vaknar hon av att hennes lillebror säger något om ett konstigt ljus i garderoben. Hon vill inte gå på det hon tror är ännu ett av Sylvesters skämt och vänder sig om mot väggen. Därför missar hon också det konstiga ljuset i rummet som nästa morgon visar sig vara en ande som nu besatt Sylvesters kropp.
     Här öppnar sig en helt annan värld för Lulu. De enda som tror på henne är en grannpojke och en man i närområdet med speciella intressen för det övernaturliga. I jakten på att få reda på vad som egentligen hänt med Sylvester kommer de allihop till en öde ö. Och där utspelas en klassisk kamp mellan det onda och det goda, och gamla tider gör intrång i nutiden. Spännande? Javisst, den här filmen rekommenderas varmt!

Till bibliotekskatalogen för att se om filmerna finns inne.

Inga kommentarer: